Περού: Παραιτήθηκε η υπουργός Εξωτερικών Άνα Σεσίλια Χερβάσι

Περού: Παραιτήθηκε η υπουργός Εξωτερικών Άνα Σεσίλια Χερβάσι

Η περουβιανή υπουργός Εξωτερικών, Άνα Σεσίλια Χερβάσι, υπέβαλε τη Δευτέρα την παραίτησή της, λόγω των αντιδράσεων που προέκυψαν σχετικά με το ταξίδι της πρόεδρου Ντίνα Μπολουάρτε στις ΗΠΑ.

Στο Κογκρέσο, βουλευτές από διάφορα κόμματα κατηγόρησαν την κ. Χερβάσι ότι είπε ψέματα προκειμένου να εγκριθεί το ταξίδι της κ. Μπολουάρτε στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ενώ υποτίθεται ότι προβλεπόταν να περιλαμβάνει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καμία επίσημη συνάντηση.

Η κ. Χερβάσι υποστήριζε ότι είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των δύο αρχηγών κρατών στα πλαίσια της συνόδου για την οικονομική ευημερία στην αμερικανική ηπείρο που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον. Ωστόσο, τελικά αυτή η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω “έλλειψης χρόνου”, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο πρεσβευτής του Περού στις ΗΠΑ, Γουστάβο Μέσα Κουάδρα, υπέβαλε επίσης την παραίτησή του, εξηγώντας ότι ήταν υπεύθυνος για την προετοιμασία του ταξιδιού.

Το όνομα του ή της διαδόχου της κ. Χερβάσι αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Exit mobile version