Δηλώσεις Γκουτέρες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ: Ο υψηλός αριθμός των νεκρών αμάχων στη Γάζα δείχνει ότι “κάτι δεν πάει καλά”

Δηλώσεις Γκουτέρες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ: Ο υψηλός αριθμός των νεκρών αμάχων στη Γάζα δείχνει ότι "κάτι δεν πάει καλά"

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε χθες ότι η αυξανόμενη ανθρώπινη τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας υποδεικνύει σαφώς ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον των μαχητών της Χαμάς.

Ο Γκουτέρες, μιλώντας στο φόρουμ NEXT του πρακτορείου Reuters, επεσήμανε τις παραβιάσεις της Χαμάς που χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες, αλλά τόνισε ότι ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι ανησυχητικά υψηλός.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει την πρόθεσή του να εξαλείψει τη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση των μαχητών της στο ισραηλινό έδαφος τον προηγούμενο Οκτώβριο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.400 ανθρώπων και την απελευθέρωση περισσότερων από 240 ατόμων.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι καταγράφουν ότι έχουν σκοτωθεί 10.569 άνθρωποι από τους βομβαρδισμούς και τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με το 40% από αυτούς να είναι παιδιά.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες επεσήμανε τη σημασία της παγκόσμιας κοινής γνώμης και τόνισε ότι είναι σημαντικό να δοθεί στο Ισραήλ η ευκαιρία να αντιληφθεί ότι η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα δεν ωφελεί τα συμφέροντά του στη διεθνή σκηνή.

Exit mobile version