Δηλώσεις Κουτσούμπα για το φορολογικό: «Στεκόμαστε στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων»

Δηλώσεις Κουτσούμπα για το φορολογικό: «Στεκόμαστε στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων»

«Εκφράζουμε τη στήριξή μας προς τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και τους επιστήμονες που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο απειλεί τα εισοδήματά τους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και οι προηγούμενες, επιδιώκει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μικροεπαγγελματιών, οι οποίοι φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και υπόκεινται σε φόρους, όπως το τέλος επιτηδεύματος, τη φορολογία του εισοδήματος, και πολλούς άλλους έμμεσους φόρους.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση διατηρεί τη φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, όπως των εφοπλιστών, οι οποίοι φορολογούνται εθελοντικά και απολαμβάνουν 58 ειδικές φοροαπαλλαγές, των τραπεζιτών με την αναβολή του φόρου τραπεζών, των στρατηγικών επενδυτών με τις φοροαπαλλαγές που προβλέπονται στους αναπτυξιακούς νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, και του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε λέγοντας:

«Ο λαός έχει υποστεί αρκετά τα βάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού σχεδίου της κυβέρνησης για τους επαγγελματίες. Καλούμε επίσης να καταργηθεί ο φόρος επιτηδεύματος για όλους και να επαναφερθεί το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ για όλους τους επαγγελματίες, ανεξαρτήτως καθεστώτος απασχόλησης, και να διατηρηθεί το ίδιο όριο και για τους μισθωτούς και τους αγρότες».

Exit mobile version