Γάζα: Συνεχίζονται αμείωτοι οι βομβαρδισμοί και η “έξοδος” των Παλαιστίνιων αμάχων προς τον νότο

Γάζα: Συνεχίζονται αμείωτοι οι βομβαρδισμοί και η "έξοδος" των Παλαιστίνιων αμάχων προς τον νότο

Χιλιάδες άμαχοι από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την περιοχή περπατώντας προς τα νότια, αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και τις συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών στρατιωτών και της Χαμάς.

Η μαζική έξοδος πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τετραώρου “παραθύρου ευκαιρίας,” που ανακοίνωσε το Ισραήλ, καλώντας τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα της Γάζας να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ωστόσο, τα κεντρικά και νότια τμήματα της πολιορκημένης Γάζας συνεχίζουν να υφίστανται βομβαρδισμούς καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στον δεύτερο μήνα του.

Αξιωματούχοι υγείας των Παλαιστινίων δήλωσαν ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν το πρωί σε αεροπορική επίθεση σε προσφυγικό καταυλισμό στο Νουσεϊράτ, ενώ στο Χαν Γιουνές σκοτώθηκαν άλλοι έξι, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι. Η πόλη της Γάζας, που αποτελεί το κέντρο της Χαμάς, περικυκλώνεται από ισραηλινές δυνάμεις. Η Χαμάς αναφέρει ότι οι μαχητές της έχουν αντιμετωπίσει σκληρή αντίσταση και χρησιμοποιούν τις υπόγειες σήραγγες για να στήνουν ενέδρες. Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι έχει καταστρέψει 130 σήραγγες μέχρι στιγμής.

Exit mobile version