Οδησσός: Ρωσικές ρουκέτες χτύπησαν πλοίο Κύπριου εφοπλιστή

Οδησσός: Ρωσικές ρουκέτες χτύπησαν πλοίο Κύπριου εφοπλιστή

Φορτηγό πλοίο με την ονομασία KMAX RULER, της εταιρείας Cyprus Sea Lines, που ανήκει στον κυπριακό εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη, πρόεδρο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, δέχτηκε επίθεση με ρωσικές ρουκέτες κατά τη διάρκεια της εισόδου του σε ένα λιμάνι κοντά στην Οδησσό, στην Ουκρανία. Κατά την επίθεση, ο καπετάνιος του πλοίου σκοτώθηκε, ενώ τρία μέλη του πληρώματος, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 4:44 μ.μ. ώρα τοπική και ώρα Ελλάδας, κατά τη διάρκεια ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στις υποδομές του λιμανιού Pivdennyi, που βρίσκεται περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από την Οδησσό.

Το φορτηγό πλοίο, το οποίο κατασκευάστηκε το 2009, έχει μήκος 230 μέτρα και πλάτος 37 μέτρα, με χωρητικότητα 91.800 dwt. Φαίνεται πως χτυπήθηκε από πύραυλο τύπου Kh-31P, ο οποίος εκτοξεύτηκε από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, δήλωσε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ότι πρόκειται για ένα μη στρατιωτικό σκάφος που μετέφερε σιδηρομετάλλευμα προς την Κίνα και υπέστη ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αμυντικές Δυνάμεις της Νότιας Ουκρανίας, ο καπετάνιος του πλοίου σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να το κατευθύνει προς το λιμάνι.

Exit mobile version