Νετανιάχου: «Δεν επιδιώκουμε κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας»

Νετανιάχου: «Δεν επιδιώκουμε κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε χθες ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ασκήσει έλεγχο, να καταλάβει, ή να επιβάλει νέα κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας. Ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός ανταποκρίνεται επιτυχώς στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

Ο Νετανιάχου τόνισε: “Πιστεύω πως ο ισραηλινός στρατός τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Δεν επιδιώκουμε να κυβερνήσουμε τη Γάζα. Δεν επιδιώκουμε να επιβάλουμε κατοχή, αλλά να εξασφαλίσουμε ότι η Γάζα θα έχει ένα καλύτερο μέλλον, όπως και εμείς.”

Παρόλα αυτά, εξέφρασε την ανάγκη για μια “αξιόπιστη” δύναμη στην παλαιστινιακή περιοχή μετά τον πόλεμο με την παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση, προκειμένου να αποτραπούν κινδύνοι για την χώρα του. Επεσήμανε την ανάγκη να αποφευχθεί η επανάληψη επιθέσεων όπως αυτή που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου.

Τονίζεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ανακοίνωση του ηγέτη της ισραηλινής κυβέρνησης ότι η χώρα του θα αναλάβει τη “γενική ευθύνη για την ασφάλεια” στην παλαιστινιακή περιοχή “επ’ αόριστον” προκάλεσε αντιδράσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει ότι “δεν υποστηρίζουμε την επιβολή νέας κατοχής” του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Exit mobile version