Youth Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης

Youth Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης

Άνοιξη χθες η πλατφόρμα του Youth Pass και οι περίπου 200.000 δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματά τους για το επίδομα ύψους 150 ευρώ.

Το Youth Pass εκδίδεται ως ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι του Youth Pass πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου έτους από την υποβολή της αίτησης. Δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Έτσι, οι νέοι που έχουν συμπληρώσει είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022 είναι υποψήφιοι για αυτήν την ενίσχυση. Η αίτηση υποβάλλεται μόνο μία φορά και δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται μετά τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κ.Ε.Π.Ο) από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι ενισχύσεις θα καταβληθούν έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

Exit mobile version