Νέα Υόρκη: Το FBI ερευνά τον δήμαρχο για διαφθορά – Ο ρόλος της Τουρκίας

Νέα Υόρκη: Το FBI ερευνά τον δήμαρχο για διαφθορά – Ο ρόλος της Τουρκίας

Πράκτορες του FBI προχώρησαν σε επιχείρηση κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που ανήκουν στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του. Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής έρευνας που εξετάζει τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του δημάρχου το 2021. Η έρευνα σχετίζεται με ύποπτες δραστηριότητες και τυχόν συνομωσίες που μπορεί να έχουν διαπραχθεί με την τουρκική κυβέρνηση ή τους τούρκους πολίτες κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου.

Η έρευνα αποκαλύφθηκε όταν πράκτορες του FBI ερεύνησαν το σπίτι μιας ασκούμενης με το όνομα Μπριάνα Σαγκς, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη συγκέντρωση κεφαλαίων στην εκστρατεία του δημάρχου. Κατά την έρευνα αυτή, κατασχέθηκαν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ένας φάκελος με την ένδειξη “Έρικ Άνταμς.” Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα έρευνας είχε σκοπό να βρεθούν στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέονται με την τουρκική κυβέρνηση και μια εταιρεία ακινήτων στο Μπρούκλιν που ανήκει σε τούρκους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν έγιναν δωρεές από την τουρκική κυβέρνηση ή τούρκους πολίτες στον κ. Άνταμς, μέσω συστήματος που εμφάνιζε ψευδώς άλλους δωρητές.

Exit mobile version