Μαρούσι: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου από ανήλικους σε Λύκειο – Του έστησαν ενέδρα

Μαρούσι: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου από ανήλικους σε Λύκειο - Του έστησαν ενέδρα

Οι περιπτώσεις βίας εντός των σχολείων φαίνεται να παίρνουν τη μορφή “χιονοστιβάδας”. Το πιο πρόσφατο περιστατικό που προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών συνέβη σε ένα Λύκειο στο Μαρούσι. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου έδρασαν γρήγορα και συνέλαβαν τέσσερα ανήλικα άτομα που κατηγορούνται για απρόκλητη επίθεση εναντίον ενός 15χρονου μαθητή της Α’ Λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό παρουσία του πατέρα του, το βράδυ της Πέμπτης, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 15χρονος βρισκόταν έξω από τις τουαλέτες του σχολείου, που βρίσκονται στο εσωτερικό του Λυκείου. Εκεί, ένας 15χρονος συμμαθητής του πλησίασε και του έδωσε το χέρι για χειραψία. Τότε, τον έφτυσε χωρίς λόγο. Το θύμα τον έσπρωξε ρωτώντας τον τι κάνει. Αυτός, από την πλευρά του, του επιτέθηκε και τον χτύπησε δύο φορές στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, ο 15χρονος αποχώρησε από τον τόπο του περιστατικού. Εκείνη τη στιγμή, παρευρίσκονταν και άλλοι μαθητές του σχολείου, και δύο από αυτούς κατέγραψαν την επίθεση με τα κινητά τους τηλέφωνα. Το θύμα δεν ενημέρωσε τη διοίκηση του σχολείου ή τους γονείς του για το περιστατικό.

Το δεύτερο επεισόδιο συνέβη 50 λεπτά αργότερα, περίπου στις 13:30, κοντά στα γραφεία των καθηγητών. Ο 15χρονος πλησίασε ξανά το θύμα, αυτή τη φορά με άλλους 10 ανθρώπους, και προσπάθησε να του ξαναδώσει το χέρι του. Πάλι, υπήρχαν μαθητές παρόντες, και δύο από αυτούς βιντεοσκόπησαν το περιστατικό. Η επίθεση τελείωσε όταν επέστρεψαν στην τάξη όταν χτύπησε το κουδούνι.

Στις 14:05, περίπου 35 λεπτά αργότερα, το θύμα βρισκόταν στον δρόμο Πέλικα, όπου ο 15χρονος το πλησίασε ξανά, αυτή τη φορά με άλλα 15-20 άτομα, και τον έβριζε. Μετά από λογομαχία, ο 15χρονος τον χτύπησε δύο φορές στο πρόσωπο. Και σε αυτή την περίπτωση, υπήρχαν βίντεο της επίθεσης.

Το θύμα ενημέρωσε τον πατέρα του, και αμέσως κατέθεσαν καταγγελία στην αστυνομία. Την επόμενη ημέρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου πήγαν στο σχολείο και ενημέρωσαν τον διευθυντή, ο οποίος, με τη σειρά του, ενημέρωσε τους γονείς των ανηλίκων που συνόδευαν τα παιδιά τους, και μετέβησαν όλοι στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, όπου συνελήφθησαν οι ύποπτοι.

Exit mobile version