Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 13/11/2023

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 13/11/2023

Για σήμερα, Δευτέρα Στις 13 Νοεμβρίου 2023, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενες από υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και προσωρινούς άνεμους που μπορεί να φτάσουν τα 7 μποφόρ στο Κεντρικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε σχεδόν όλη τη χώρα, με τις πιο έντονες φαινόμενα να προβλέπονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και στη Δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι, οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να είναι περιορισμένες κυρίως στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου ωστόσο θα είναι ισχυρές κατά τόπους. Στις περιοχές αυτές, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί ως εξής: στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 20, στη Θεσσαλία από 11 έως 23, στην Ήπειρο από 7 έως 20, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από 11 έως 19, στην υπόλοιπη Στερεά από 12 έως 22, στη Δυτική Πελοπόννησο από 13 έως 22, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 9 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 20, στις Κυκλάδες από 16 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 23 και στην Κρήτη από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται αρχικά να πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ωστόσο από το πρωί θα στραφούν σε δυτικές και από το μεσημέρι σε βορειοδυτικές κατευθύνσεις με ταχύτητα 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο, αρχικά, οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι αναμένεται να στραφούν σε δυτικές ταχύτητες 5 έως 7 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, αρχικά, οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί θα αυξηθούν σε 4 έως 6 μποφόρ, ενώ από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους κατευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Τέλος, στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις, και από το πρωί από βορειοδυτικές κατευθύνσεις, με ταχύτητα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι, με άνεμους που αρχικά θα πνέουν από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις με ταχύτητες έως 3 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν δυτικοί και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες μέχρι το πρωί, με άνεμους που αρχικά θα πνέουν από ανατολικές κατευθύνσεις έως 3 μποφόρ, αλλά από το πρωί αναμένεται να γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version