Πάπας Φραγίσκος: «Να αποσταλεί μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα»

Πάπας Φραγίσκος: «Να αποσταλεί μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα»

Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ανησυχία του για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας δήλωσε: “Κάθε ημέρα, οι σκέψεις μου στρέφονται προς την σοβαρή κατάσταση στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Είμαι δίπλα σε όλους όσους υφίστανται δοκιμασίες, είτε είναι Παλαιστίνιοι είτε Ισραηλινοί. Κατά αυτήν τη σκοτεινή στιγμή, σας αγκαλιάζω και προσεύχομαι για αυτούς τους ανθρώπους. Ας σταματήσουν τα όπλα. Ποτέ δεν θα φέρουν την ειρήνη. Και ας μην επιδεινωθεί η σύρραξη. Αρκετά! Αρκετά, αδέλφια! Αρκετά!”

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Γάζα, ο Πάπας πρόσθεσε:

«Στην Γάζα ας παρασχεθεί άμεση βοήθεια στους τραυματίες, ας προστατευθούν οι άμαχοι πολίτες, ας αποσταλεί σαφώς μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στον εξουθενωμένο αυτό πληθυσμό. Ας απελευθερωθούν οι όμηροι, μεταξύ των οποίων υπάρχουν τόσες γυναίκες και παιδιά. Κάθε άνθρωπος, χριστιανός, εβραίος, μουσουλμάνος, από κάθε λαό ή θρησκεία, κάθε άνθρωπος, στα μάτια του Θεού είναι ιερός και πολύτιμος. Δικαιούται να ζήσει εν ειρήνη. Ας μην χάσουμε την ελπίδα. Ας προσευχηθούμε και ας εργαστούμε ακούραστα, ώστε η αίσθηση της ανθρωπιάς να υπερισχύσει της αναλγησίας των καρδιών».

Exit mobile version