ΣΥΡΙΖΑ: Τσακαλώτος και Πέρκα δεν παραδίδουν την έδρα παρά την πίεση Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τσακαλώτος και Πέρκα δεν παραδίδουν την έδρα παρά την πίεση Κασσελάκη

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα, δύο από τα 46 μέλη της “Ομπρέλας” που αποχώρησαν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να παραδώσουν τις θέσεις τους στο κόμμα, αντίθετα με την απαίτηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Σε μια σύντομη δήλωσή του την Κυριακή το μεσημέρι, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής αποχώρησης των 46 μελών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι το καταστατικό καθορίζει ότι “όλοι οι βουλευτές που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι σε αυτούς”.

Η Πέτη Πέρκα δήλωσε στο in.gr ότι δεν θα παραδώσει τη θέση της και ότι “έχω τη σαφή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτός που έχει αποκλίνει από αυτήν τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ”, είπε η βουλευτής της Φλώρινας Πέτη Πέρκα στο in.gr.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξελέγη βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023. Αν αποφάσιζε να παραιτηθεί από τη θέση του, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα ήταν η πρώτη αναπληρώτρια.

Στην ίδια εκλογική μάχη, η Πέτη Πέρκα εξελέγη στη Φλώρινα. Πρώτος αναπληρωτής ήταν ο Γιώργος Κωτακίδης.

Exit mobile version