Σκάνδαλο διαφθοράς στην Πορτογαλία: Βρέθηκαν μετρητά σε φακέλους στο σπίτι στενού συνεργάτη του Αντόνιο Κόστα

Σκάνδαλο διαφθοράς στην Πορτογαλία: Βρέθηκαν μετρητά σε φακέλους στο σπίτι στενού συνεργάτη του Αντόνιο Κόστα

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ζήτησε συγγνώμη από τον λαό της χώρας το Σάββατο, εκφράζοντας την αμηχανία του για την έρευνα που διενεργείται σχετικά με φερόμενη διαφθορά που αφορά τον ίδιο και μέλη της κυβέρνησής του.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής διακήρυξης, ο Κόστα δήλωσε πως ένιωσε προδομένος όταν έμαθε για την εύρεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε φακέλους στο γραφείο του αρχηγού του προσωπικού του κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού.

Αν και παραιτήθηκε από τη θέση του, ο Κόστα θα παραμείνει προσωρινός πρωθυπουργός μέχρι τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2024. Τονίζει πως η Πορτογαλία παραμένει μια ασφαλής χώρα για επενδύσεις από ξένους.

Οι αρχές διερευνούν πιθανές περιπτώσεις διαφθοράς που σχετίζονται με την ανάθεση έργων εξόρυξης λιθίου στο βόρειο τμήμα της χώρας, ένα σημαντικό έργο πράσινου υδρογόνου. Παρά την υπεράσπιση του του δικαιώματος της κυβέρνησής του να πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις για την ανάπτυξη, δηλώνει ότι πάντα λειτούργησε σύμφωνα με το νόμο και ότι προώθησε την περιφερειακή ανάπτυξη, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ενισχύοντας τη διαφάνεια.

Exit mobile version