Βρετανία: Ο Σούνακ “καρατόμησε” την υπ. Εξωτερικών Μπρέιβερμαν – Νέος ΥΠΕΞ ο πρώην πρωθυπουργός Κάμερον

Βρετανία: Ο Σούνακ "καρατόμησε" την υπ. Εσωτερικών Μπρέιβερμαν - Νέος ΥΠΕΞ ο πρώην πρωθυπουργός Κάμερον

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ως νέο υπουργό Εξωτερικών, σηματοδοτώντας μια εντυπωσιακή και απρόσμενη επιστροφή στην πολιτική για εκείνον που είχε προκαλέσει το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016.

Ο 57χρονος Ντέιβιντ Κάμερον επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για να αναλάβει την θέση του επικεφαλής στο βρετανικό υπουργείο Εsωτερικών, αντικαθιστώντας τον Τζέιμς Κλέβερλι, ο οποίος επελέγη από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για να διαδεχθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών τη Σουέλα Μπράβερμαν, η οποία απομακρύνθηκε έπειτα από τις έντονες επικρίσεις της προς την αστυνομία.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Ντέιβιντ Κάμερον εκφράζει την ελπίδα ότι η εμπειρία του ως πρωθυπουργού θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες διεθνείς προκλήσεις.

Ο Κάμερον υπηρέτησε ως πρωθυπουργός από το 2010 έως το 2016, όταν παραιτήθηκε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit, όπου η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Exit mobile version