ΗΠΑ: O Τιμ Σκοτ αποσύρεται από την υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ

ΗΠΑ: O Τιμ Σκοτ αποσύρεται από την υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ

Ο Τιμ Σκοτ, ηλικίας 58 ετών, γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα και ο μοναδικός αφροαμερικανός στο σώμα των Ρεπουμπλικάνων στο αμερικανικό Κογκρέσο, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον αγώνα για την υποψηφιότητα του GOP στις προεδρικές εκλογές του 2024, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News την περασμένη Κυριακή.

Ο κ. Σκοτ, που είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του να μπει στον αγώνα τον προηγούμενο Μάιο, είχε πολύ χαμηλές πιθανότητες επιτυχίας από την αρχή. Χθες, προστέθηκε στη λίστα των αντιπάλων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον μεγάλο φαβορί του Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία (που έχει τη στήριξη του 58% των οπαδών της πολιτικής του οικογένειας), καθώς και από όσους είχαν εγκαταλείψει την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο γερουσιαστής, που είχε το όνειρο να γίνει ο πρώτος Ρεπουμπλικάνος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει δημοφιλία, περιοριζόμενος στο 2,5% των προθέσεων ψήφου στο εσωκομματικό δημοψήφισμα και κατατάσσεται στην 6η θέση σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που παρακολουθεί ο ειδικός ιστότοπος RealClearPolitics. Επιπλέον, τόνισε πως δεν σκοπεύει να διεκδικήσει τη θέση του υποψηφίου αντιπροέδρου.

Exit mobile version