Μεγάλες πλημμύρες στη Σομαλία – Τουλάχιστον 31 νεκροί – περίπου μισό εκατομμύριο κάτοικοι εκτοπίστηκαν

Μεγάλες πλημμύρες στη Σομαλία - Τουλάχιστον 31 νεκροί - περίπου μισό εκατομμύριο κάτοικοι εκτοπίστηκαν

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 500.000 άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Σομαλία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με εκτεταμένες πλημμύρες λόγω των αδιάκοπων βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών της Σομαλίας, Νταούντ Αουέις, οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 31 ανθρώπων, αλλά υπάρχει πιθανότητα ο απολογισμός των θυμάτων να είναι ακόμη υψηλότερος. Επιπλέον, πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, η Σομαλία πλήττεται από συνεχείς βροχοπτώσεις, τις οποίες αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στο φαινόμενο του Ελ Νίνιο. Οι πλημμύρες έχουν πλημμυρίσει σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες, με τις περισσότερες καταστροφές να σημειώνονται στις περιοχές Γκέντο (νότια) και Χιράν (κεντρικά), όπου ο ποταμός Σαμπέλ ξεχείλισε, πλημμυρίζοντας δρόμους και καταστρέφοντας σπίτια στην πόλη Μπαλαντουένε.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ επισήμανε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πλημμύρες που συμβαίνουν «μια φορά κάθε αιώνα».

Exit mobile version