Στη φυλακή προσωρινά κρατούμενες οι τρεις κατηγορούμενες για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

Στη φυλακή προσωρινά κρατούμενες οι τρεις κατηγορούμενες για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

Με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση των τριών ατόμων που κατηγορούνται για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη.

Η σπιτονοικοκυρά, η μητέρα και η αδελφή της ατυχούς νεαρής αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα(σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Η δικογραφία για την υπόθεση περιλαμβάνει αρκετές μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς και τα ευρήματα της προκαταρκτικής ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη. Με βάση τα νέα στοιχεία, η ανακρίτρια εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τις τρεις κατηγορούμενες, καθώς εξακολουθούν να θεωρούνται ύποπτες για νέες παραβάσεις. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι γυναίκες έλαβαν μέτρα για να κρύψουν την πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα και το πέταξαν τα σκουπίδια.

Το κατηγορητήριο αναφέρει επίσης την “έντονη βία της πράξης και τη συνεχιζόμενη παράβαση του νόμου” όσον αφορά στην εμπορία ανθρώπων. Επίσης, η αστυνομία ερευνά τον θάνατο μιας 69χρονης γυναίκας που απεβίωσε έξι μήνες πριν από τον θάνατο της 23χρονης Φαίης. Η γυναίκα αυτή ζούσε στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς, που είχε δηλώσει ότι η 69χρονη υπέφερε από ψυχικά προβλήματα. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι και αυτή η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν θύμα παρόμοιας κακοποίησης και ότι είχε νοσηλευτεί λόγω αυτής.

Exit mobile version