Κατάρ: Έκκλησε σε Ισραήλ και Χαμάς να “αδράξουν την ευκαιρία” για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων

Κατάρ: Έκκλησε σε Ισραήλ και Χαμάς να "αδράξουν την ευκαιρία" για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων

Το Κατάρ κάλεσε το Ισραήλ και τη Χαμάς να εκμεταλλευτούν τη διαμεσολάβησή του με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Μάτζεντ μπιν Μοχάμεντ Αλ Ανσάρι, προειδοποίησε ότι η επιδείνωση της κατάστασης στη Γάζα δυσχεραίνει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την επίλυση της κρίσης.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Άμπου Ομπέιντα, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αποφεύγει τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων. Υποστηρίζει ότι το Κατάρ καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 200 παιδιών και 75 Παλαιστινίων που κρατούνται από το Ισραήλ. Ωστόσο, το Ισραήλ ζήτησε την απελευθέρωση 100 Ισραηλινών ομήρων, προσφέροντας παράλληλα πενθήμερη εκεχειρία, αλλά όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Χαμάς, το Ισραήλ αποφεύγει την πρόταση.

Ο Αλ Ανσάρι δεν σχολίασε τις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, αλλά εξέφρασε την ελπίδα του ότι η χώρα του θα επιτύχει την απελευθέρωση και άλλων ομήρων.

Exit mobile version