Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 15/11/2023

Για σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, καθώς και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, αναμένονται προσωρινές νεφώσεις με τοπικές βροχές που θα επηρεάσουν τη Δυτική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αναμένεται ηλιοφάνεια με διασπορές νεφώσεις από καιρούς. Κατά τη νύχτα και το πρωί, η ορατότητα θα περιοριστεί τοπικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 23, στην Ήπειρο από 6 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 23-25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 23, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 22-23 βαθμούς. Στην Κρήτη, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αναμένονται νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ, αλλά από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, αναμένονται άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, αναμένονται επίσης άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3-4 μποφόρ. Στον Κορινθιακό κόλπο θα επικρατήσει δυτικός άνεμος έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και άνεμοι από δυτικές κυρίως διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, αλλά προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

Exit mobile version