Θάνατος του 17χρονου στη Βοιωτία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Θάνατος του 17χρονου στη Βοιωτία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, φαίνεται ότι ο 17χρονος Ρομά κατά την καταδίωξη στην περιοχή Αλιάρτου Βοιωτίας πυροβολήθηκε από κοντά, αφού διαπιστώθηκε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, κατέληξε στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για ένα τυφλό τραύμα, καθώς η βολίδα σφήνωσε κοντά στον αυχένα, στην αριστερή πλευρά του λαιμού. Η βολή πραγματοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση από το θύμα, ενώ, στον νεαρό δεν βρέθηκαν χτυπήματα στα πλευρά. Ωστόσο, είχε εκδορές στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, που μπορεί όμως να προκλήθηκαν από την πτώση του θύματος στο έδαφος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Από τα δάχτυλα ελήφθησαν δείγματα και για τον εντοπισμό πυρίτιδας, προκειμένου να σταλούν στα εργαστήρια, ώστε να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήλθε το όπλο στο 17χρονο. To πόρισμα θα ενταχθεί μέσα στο υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αστυνομικού οποίος πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας την Πέμπτη.

Ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι ο νεαρός προσπάθησε να αρπάξει το όπλο του με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει. όπως είπε «όταν άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου επιχείρησε να μου αρπάξει το πιστόλι. Όταν αντιλήφθηκα την πρόθεσή του τράβηξα το πιστόλι και όταν άκουσα τον κρότο, πάγωσα».

Οι άλλοι τρεις επιβαίνοντες, ένα αγόρι και δύο κορίτσια, φέρονται να κατέθεσαν ότι ο 17χρονος Ρομά δέχθηκε χτυπήματα από τον αστυνομικό πριν την αιματηρή κατάληξη του συμβάντος.

Exit mobile version