Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 16/11/2023

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 16/11/2023

Σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και να σταματήσουν κατά τις μεσημεριανές ώρες. Σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα, μπορεί να υπάρξουν λίγες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές. Υπάρχει πιθανότητα βροχής κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και στην Κεντρική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 19, στην Ήπειρο από 6 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20-22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 20-21 και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Στην περιοχή της Αττικής, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτρια έως ισχυρή ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις με πιθανή βροχή κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με μέτρια έως ισχυρή ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version