Γαλλία: Συνελήφθη γερουσιαστής – κατηγορείται ότι νάρκωσε βουλευτή για να τη βιάσει

Γαλλία: Συνελήφθη γερουσιαστής - κατηγορείται ότι νάρκωσε βουλευτή για να τη βιάσει

Ο Γάλλος γερουσιαστής Ζοέλ Γκεριό συνελήφθη στο Παρίσι καθώς κατηγορείται από βουλευτή ότι την νάρκωσε εν αγνοία της με σκοπό να της επιτεθεί σεξουαλικά, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο και τον ιστότοπο RMC.

Από έρευνες στο σπίτι και το γραφείο του γερουσιαστή, βρέθηκαν ναρκωτικά τύπου “έκσταση”. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Γκεριό κατηγορείται ότι χορήγησε στη γυναίκα μια ουσία χωρίς τη συναίνεσή της, με σκοπό να επηρεάσει την κρίση της και να την αναγκάσει να διαπράξει σεξουαλική επίθεση ή βιασμό. Η γυναίκα υπέβαλε μήνυση, αναφέροντας ότι της χορηγήθηκε η ουσία τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Ο Ζοέλ Γκεριό, ένας 66χρονος τραπεζικός, εκλέγεται στη Γερουσία της Γαλλίας από το 2011 και είναι γραμματέας της Γερουσίας, καθώς και αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων. Εκπροσωπεί την περιφέρεια Λουάρ-Ατλαντικ της δυτικής Γαλλίας και ανήκει στην κεντροδεξιά ομάδα των Ανεξαρτήτων.

Πηγές αναφέρουν ότι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Γκεριό είναι βουλευτής, αλλά δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητά της. Η γυναίκα αισθάνθηκε δυσφορία αφού κατανάλωσε ένα ποτό τη νύχτα της Τρίτης στο σπίτι του γερουσιαστή, με τον οποίο δεν είχε ερωτική σχέση, και υποβλήθηκε σε εξετάσεις που αποκάλυψαν τη χρήση της ουσίας “έκσταση”.

Exit mobile version