Ιερουσαλήμ: Ένοπλη επίθεση με 6 τραυματίες – Νεκροί οι δράστες

Ιερουσαλήμ: Ένοπλη επίθεση με 6 τραυματίες – Νεκροί οι δράστες

Μια ένοπλη επίθεση νότια της Ιερουσαλήμ προς τη Δυτική Όχθη προκάλεσε τραυματισμό έξι μελών της ισραηλινής αστυνομίας, με έναν από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία χθες το πρωί (16/11).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Times of Israel, η επίθεση ξεκίνησε όταν όλες οι πόρτες ενός λευκού Skoda άνοιξαν ταυτόχρονα και οι ένοπλοι πυροβόλησαν προς διάφορες κατευθύνσεις, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ανταποδίδουν αμέσως τα πυρά.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τρεις δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με πυροβολισμούς.

Η αστυνομία του Ισραήλ ανέφερε ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και αναγνώρισε δύο από αυτούς ως Παλαιστίνιους από την περιοχή της Χεβρώνας. Επιπλέον, βρέθηκαν πολλά όπλα μέσα στο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένων δύο τουφεκιών M16, δύο πιστολιών, περίπου 10 γεμισμένων γεμιστήρων, εκατοντάδες επιπλέον σφαιρών, ενώ βρέθηκαν και δύο τσεκούρια.

Το όχημα περιείχε επίσης στολές παρόμοιες με αυτές του ισραηλινού στρατού.

Ο αστυνομικός διευθυντής Kobi Shabtai δήλωσε ότι αυτό δείχνει ότι οι επιθέσεις μπορεί να είχαν σχεδιαστεί για μια πολύ μεγαλύτερη κλίμακα μέσα στην Ιερουσαλήμ.

Exit mobile version