Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 17/11/2023: Χειμωνιάτικο σκηνικό από το βράδυ

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 17/11/2023: Χειμωνιάτικο σκηνικό από το βράδυ

Η ημέρα ξεκίνησε σήμερα με ηλιοφάνεια στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, ωστόσο, προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σημεία θα αρχίσουν να εμφανίζονται συννεφιές, και κυρίως το βράδυ, αυτές οι συννεφιές θα συνοδεύονται από πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Η αλλαγή του καιρού αναμένεται ουσιαστικά αύριο Σάββατο, και η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση μέχρι και τη Δευτέρα.

Το Σάββατο και την Κυριακή, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες, που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ, ειδικά στο Αιγαίο, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχές. Την Κυριακή αναμένεται ηλιοφάνεια, αλλά θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι.

Στα δυτικά και τα βόρεια περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το βράδυ όμως, στην Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο, και σταδιακά στη Μακεδονία και τη Θράκη, τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν και θα προκύψουν σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται τοπικές βροχές.

Κατά τις πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, και στα δυτικά, κυρίως ηπειρωτικά, ενδέχεται να δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί (τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί) 4 με 6, που στα πελάγη θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν περαιτέρω.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Αιγαίου αναμένεται να φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, το βράδυ δυτικοί έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν περαιτέρω. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version