Αχαΐα: Νέο κρούσμα κλοπής ελαιοκάρπου – Έκλεψαν 10 τόνους ελιές – Τις πήγαν σε ελαιοτριβείο και πούλησαν το λάδι

Αχαΐα: Νέο κρούσμα κλοπής ελαιοκάρπου - Έκλεψαν 10 τόνους ελιές - Τις πήγαν σε ελαιοτριβείο και πούλησαν το λάδι

Τρία άτομα στην Αχαΐα συνελήφθησαν από την αστυνομία για παράνομη συγκομιδή ελαιόλαδου. Σύμφωνα με τον ιστότοπο tempo24.news, οι τρεις κατηγορούμενοι, με την συνδρομή πέντε συνεργών τους, μάζεψαν σε μία ημέρα, από τις 15/11/2023 έως τις 16/11/2023, περίπου 10,5 τόνους ελαιοκάρπου από αγροτεμάχια που ανήκουν σε δύο κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι με ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε έναν από αυτούς, μετέφεραν τον ελαιόκαρπο σε δύο ελαιοτριβεία, όπου και τον πούλησαν.

Η συνολική αξία της λείας τους ανέρχεται σε περίπου 10.840 ευρώ. Κατά τη διάρκεια των έρευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές στο ελαιοτριβείο, κατασχέθηκαν συνολικά 652 λίτρα ελαιόλαδου και 800 κιλά ελαιόκαρπου. τα οποία στη συνέχεια επεστράφησαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, και οι αστυνομικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο της εμπλοκής τους σε άλλες πιθανές αξιόποινες πράξεις.

Exit mobile version