Εκδλώσεις για το Πολυτεχνείο – Μικροεπεισόδια μετά τις μαζικές πορείες

Εκδλώσεις για το Πολυτεχνείο - Μικροεπεισόδια μετά τις μαζικές πορείες

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα για να τιμήσουν την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, πραγματοποιώντας μαζικές πορείες.

Στην Αθήνα, η εντυπωσιακή διαδήλωση κατευθύνθηκε προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν μεμονωμένα επεισόδια στη Ζωγράφου, κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία στην Ούλοφ Πάλμε. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), περίπου 40 άτομα δημιούργησαν επεισόδια και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Μέχρι τις 9 το βράδυ, είχαν πραγματοποιηθεί 20 προσαγωγές.

Στη Θεσσαλονίκη, η μεγάλη πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, με το μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 να βρίσκεται στην κεφαλή της. Κατά τη διάρκεια της πορείας, φοιτητές κρατούσαν κόκκινες και παλαιστινιακές σημαίες και εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους προς την Παλαιστίνη. Κατά τη διάρκεια της πορείας, διαδηλωτές έκαψαν δύο σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με τη λήξη της πορείας, υπήρξαν περιστατικά μικρής έντασης, καθώς ομάδες ατόμων πέταξαν μολότοφ και πυροτεχνήματα. Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ αντέδρασαν απωθώντας τους στην περιοχή της Καμάρας και των γύρω στενών, χρησιμοποιώντας χημικά που προκάλεσαν αναστάτωση στο κέντρο της πόλης.

Exit mobile version