Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 29 και 30 Νοεμβρίου

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 29 και 30 Νοεμβρίου

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε 48ωρη απεργία για τις 29 και 30 Νοεμβρίου και καλεί σε εθνική απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, στις 12:00 μ.μ.

Οι γιατροί της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία, επισημαίνοντας την υποστελέχωση τμημάτων και κλινικών. Επιπλέον, αναφέρουν ότι αρκετοί γιατροί υποχρεώνονται α εργάζονται εφημερίες σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας ανησυχεί τους γιατρούς, καθώς πολλές φορές οδηγεί στην ακύρωση χειρουργείων. Επιπλέον, οι γιατροί απαιτούν αυξημένες αποδοχές για τις εφημερίες τους, χωρίς καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«29 ΚΑΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΩΣ ΕΔΩ!

Στα συντρίμμια της πολιτικής τους χτίζουν το «νέο ΕΣΥ». Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα εγκληματικά τους σχέδια! Είναι πρόκληση οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι μόλις 5 με 6 νοσοκομεία έχουν πρόβλημα. Είναι πρόκληση να στοχοποιεί για τις τραγικές ελλείψεις τους συναδέλφους που εξωθούνται σε παραίτηση, τους νέους γιατρούς που αναζητούν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ή στο εξωτερικό. Η πολιτική τους διώχνει. Άγονες δεν είναι οι θέσεις. Η πολιτική τους τις κατάντησε άγονες αφού συνειδητά αφήνουν νοσοκομεία να ρημάξουν. Είναι πρόκληση να ισχυρίζονται ότι έχουν «προτεραιότητα την υγεία των πολιτών», όταν οι 6.500 προσλήψεις σε σύνολο 30.000 κενών οργανικών θέσεων με βάση τα ξεπερασμένα οργανογράμματα δεν φτάνουν να καλύψουν τις συνταξιοδοτήσεις και τις παραιτήσεις.

Ως εδώ! Εκατομμύρια ευρώ τσεπώνουν οι έμποροι της υγείας. Χάσμα ανάμεσα στην άθλια «κανονικότητα» του δημόσιου συστήματος υγείας και τις δυνατότητες που υπάρχουν στο 21ο αιώνα για να απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Βάζουμε στο στόχαστρο την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Δε θα σκύψουμε το κεφάλι για να μη βρει στο «ταβάνι» των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας! Η οικονομία της χώρας αντέχει για να δίνει 7 δις σε αυτούς που δολοφονούν βρέφη, παιδιά, γυναίκες, τους ασθενείς και τους συναδέλφους μας στη Γάζα, που βομβαρδίζουν νοσοκομεία, και δεν αντέχει να αυξήσει τους μισθούς μας, να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία και να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργούν με σύγχρονους όρους;

Δε χάφτουμε το παραμύθι της κυβέρνησης ότι φοροεξοντώνει τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, τους μικρούς επαγγελματίες για δώσει χρήματα στην υγεία και την παιδεία. Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν πιάνει τόπο. Ας τα πάρει από τις τράπεζες που δικαιούνται «αναβαλλόμενο φόρο» και τους εφοπλιστές που φορολογούνται «εθελοντικά».

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος στην Κρήτη που ανάγκασαν τον Υπουργό Υγείας να κατέβει δύο φορές για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, δείχνουν ότι πιέζονται. Δεν είναι ανίκητοι!

Καμία έκπτωση στις ανάγκες μας! Δε θα γίνει η απώλεια συνήθεια!

Απαιτούμε:

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 29 & 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ».

Exit mobile version