Ιταλία: Γενική απεργία των δύο μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων κατά της πολιτικής Μελόνι

Τα συνδικάτα Cgil και Uil, δύο από τα τρία μεγαλύτερα στην Ιταλία, ανακοίνωσαν χθες την προκήρυξη γενικής απεργίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μελόνι και θέτοντας ως αιτήματα την αύξηση των μισθών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η απεργία θα διαρκέσει οκτώ ώρες και θα επηρεάσει όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, από τα σχολεία μέχρι τα νοσοκομεία και τα ταχυδρομεία. Μόνη εξαίρεση αποτελεί ο τομέας των δημόσιων μέσων μεταφοράς, όπου η απεργία θα διαρκέσει τέσσερις ώρες. Αυτή η απόφαση προήλθε μετά από απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, να υπογράψει πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Εξαιρούνται από τη απεργία οι αερομεταφορές και η Πυροσβεστική.

Στην κεντρική Ιταλία, η απεργία αυτή αφορά επίσης τον ιδιωτικό τομέα, με έμφαση στο εμπόριο και τις οικοδομές. Προγραμματίζεται νέα οκτάωρη απεργία στη Σικελία στις 20 Νοεμβρίου, στη Σαρδηνία στις 27 Νοεμβρίου, και απεργία στις βόρειες περιφέρειες της Ιταλίας στις 24 Νοεμβρίου. Συνολικά, προγραμματίζονται πέντε οκτάωρες απεργίες, με συγκεντρώσεις σε πενήντα οκτώ πλατείες σε όλη την Ιταλία. Το συνδικάτο Cisl, από την άλλη, παρόλο που ζητά αλλαγές στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, δεν συμμετέχει στις απεργίες, θεωρώντας ότι αυτή η γενική απεργία είναι λανθασμένη.

Exit mobile version