Μέση Ανατολή: Νέοι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ τα ξημερώματα σε Γάζα και Δυτική Όχθη – Δεκάδες νεκροί

Μέση Ανατολή: Νέοι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ τα ξημερώματα σε Γάζα και Δυτική Όχθη - Δεκάδες νεκροί

Στις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, το Ισραήλ πραγματοποίησε βομβαρδισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. Συγκεκριμένα, αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή της Χαν Γιούνες και του προσφυγικού καταυλισμού Μπαλάτα οδήγησαν στην καταστροφή σπιτιών και ενός κτιρίου που ανήκε στη Φάταχ.

Στην πόλη της Χαν Γιούνες, το Ισραήλ βομβάρδισε τρία κτίρια με κατοικίες τα ξημερώματα του Σαββάτου (18.11.2023), με αποτέλεσμα τον θάνατο 26 ανθρώπων, όπως ανέφερε ο διευθυντής του νοσοκομείου Νάσερ της πόλης. Επιπλέον, στη συνοικία Χάμαντ της Χαν Γιούνες, τουλάχιστον 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Νάσερ, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προηγουμένως, το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA είχε αναφέρει ότι 26 Παλαιστίνιοι, κυρίως παιδιά, είχαν χάσει τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη Χαν Γιούνες τα ξημερώματα. Επιπλέον, τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 2 τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη αυτή την αναφορά.

Exit mobile version