Ο καιρός σήμερα 18/11/2023: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα 18/11/2023: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός αλλάζει σημαντικά από σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου, με βροχές που θα εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κυρίως στα βορειοανατολικά και στο Αιγαίο αναμένονται καταιγίδες, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο έντονες στα βόρεια ορεινά.

Ειδικότερα, αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τις περιοχές της Θράκης, των νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και σε μικρότερο βαθμό στις Κυκλάδες και στην Κρήτη να επηρεάζονται περισσότερο. Σε ορισμένες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι βροχές αναμένεται να σταματήσουν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τις πρωινές ώρες, εκτός από τα ανατολικά, όπου μπορεί να διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι. Στο Ανατολικό Αιγαίο οι βροχές θα περιοριστούν μέχρι το βράδυ. Παράλληλα, αναμένονται περιοδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά ορεινά.

Οι θερμοκρασίες, αναμένεται να κυμανθούν από 1 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 3 έως 13-14 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 16 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 18-19 στη Θεσσαλία, από 6 έως 18-20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 10 έως 17 στα νησιά του Ιονίου, από 10 έως 16-17 στα νησιά του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, και από 11 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Να σημειωθεί ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να εμφανιστούν τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Σημαντική ενίσχυση των ανέμων αναμένεται επίσης στη Μακεδονία, ενώ στον Κορινθιακό κόλπο θα επικρατεί δυτικό βορειοδυτικό ρεύμα.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες και πιθανόν τοπικά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές που μέχρι το πρωί θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, και βαθμιαία 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Exit mobile version