Ο καιρός σήμερα 19/11/2023: Ενισχυμένοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα 19/11/2023: Ενισχυμένοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Σήμερα, Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, θα έχουμε χειμωνιάτικο καιρό στην Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο, ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους που σταδιακά θα εξασθενήσουν, και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένονται βροχές και πιθανές καταιγίδες στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα, κατά τις μεσημεριανές ώρες, αναμένεται να περιοριστούν στην Κρήτη. Επιπλέον, θα υπάρξουν τοπικοί βροχές στα πεδινά και περιοδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θράκης μέχρι το πρωί.

Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν ως εξής: στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 15-16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 14 βαθμούς, και στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο, αλλά θα εξασθενήσουν στα επίπεδα των 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω ασθένεια το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα υπάρχουν επίσης βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ με προοδευτική εξασθένηση.

Στην Αττική, αναμένονται παροδικές νεφώσεις που θα διαλυθούν σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά θα εξασθενήσουν στα επίπεδα των 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου, με τις ελάχιστες θερμοκρασίες να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες στα βόρεια.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν στα επίπεδα των 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου, με τις ελάχιστες θερμοκρασίες να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες στα βόρεια.

Exit mobile version