Δομινικανή Δημοκρατία: 21 νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις

Δομινικανή Δημοκρατία: 21 νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις

Επί 48 ώρες, έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν τη Δομινικανή Δημοκρατία, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και 3 ανήλικοι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές την περασμένη Κυριακή.

Από αυτούς, τέσσερις ήταν υπήκοοι των Ηνωμένων Πολιτειών και τρεις από την Αϊτή, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (COE). Σχεδόν όλες οι επαρχίες της χώρας, συνολικά 30 από τις 32, παρέμεναν σε κατάσταση συναγερμού.

Από τους 21 θανάτους, εννέα σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένα τοιχίο κατέρρευσε πάνω σε οχήματα στη λεωφόρο της 27ης Φεβρουαρίου, μια από τις κύριες οδικές αρτηρίες του Σάντο Ντομίνγκο. Το Υπουργείο Δημοσίων Έργων διενεργεί έρευνα για το περιστατικό αυτό.

Άλλοι εννέα άνθρωποι χάθηκαν σε ατυχήματα στην πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων και η κατάρρευση ενός τμήματος κτιρίου.

Επιπλέον, ένας άνδρας παρασύρθηκε από χείμαρρο στην επαρχία Σαν Χοσέ ντε Οκόα, ενώ δύο άλλοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοιο συμβάν στην επαρχία Λα Αλταγκράσια.

Περίπου 13.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εκτάκτως από περιοχές κινδύνου, σύμφωνα με το COE.

Ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Λουίς Αμπιναδέρ, χαρακτήρισε αυτές τις βροχοπτώσεις ως τις “πιο έντονες που έχουν καταγραφεί ποτέ” στη χώρα της Καραϊβικής. Ανακοίνωσε ότι η λειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων θα ανασταλεί μέχρι την Τετάρτη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών και των νέων.

Exit mobile version