Οριστικό: Συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων

Οριστικό: Συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων

Στις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε συμφωνία που προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς. Στο αντάλλαγμα, παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές θα αποφυλακιστούν, και θα ανακοινωθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία προβλέπει ότι “τουλάχιστον 50 άτομα που κρατούνταν – γυναίκες και παιδιά – θα απελευθερωθούν σε τέσσερις ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα υπάρξει παύση των συγκρούσεων.”

Ωστόσο, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς μετά την 4ήμερη παύση του πυρός που συμφωνήθηκε να κηρυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τρεις υπηκόους των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι τριών ετών, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο.

Η Χαμάς εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία και την κήρυξη “ανθρωπιστικής εκεχειρίας” στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνοντας ότι οι διατάξεις της συμφωνίας αντανακλούν το όραμα της αντίστασης και την αποφασιστικότητά της να υπηρετήσει τον λαό της και να ενισχύσει την αντοχή του έναντι της επίθεσης.

Exit mobile version