Προκριματικά Euro 2024: Ποιές είναι οι 20 ομάδες που έχουν προκριθεί μέχρι τώρα στην τελική φάση

Προκριματικά Euro 2024: Ποιές είναι οι 20 ομάδες που έχουν προκριθεί μέχρι τώρα στην τελική φάση

Οι προκριματικοί αγώνες του Euro 2024 ολοκληρώθηκαν για τρεις ακόμη ομίλους, με τη Σλοβενία, την Τσεχία και την Ιταλία να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Σλοβενία, η οποία έχει τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στο ρόστερ της, πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ με τον Μπένιαμεν Βέρμπιτς, που την οδήγησε στην πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

Η Ιταλία, από την άλλη, έφερε ισοπαλία 0-0 με την Ουκρανία και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Η Τσεχία, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, κέρδισε τη Μολδαβία με 3-0 και εξασφάλισε επίσης τη θέση της στα τελικά του Euro 2024.

Συνολικά, θα συμμετέχουν 24 ομάδες στη διοργάνωση.

Οι 20 από αυτές έχουν ήδη προκριθεί, ενώ η τελευταία θέση θα καθοριστεί από τον τέταρτο όμιλο, όπου Κροατία και Ουαλία διεκδικούν τη δεύτερη θέση. Άλλες τρεις ομάδες θα προκριθούν μέσω των play-off του Nations League, με την Ελλάδα να είναι μία από τις υποψήφιες.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Euro 2024 είναι οι εξής: Γερμανία (οικοδέσποινα), Βέλγιο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σκωτία, Τουρκία, Αυστρία, Αγγλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αλβανία, Δανία, Ρουμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβενία και Ιταλία.

Exit mobile version