Κόστα Ρίκα: Συλλήψεις μελών συμμοριών για διακίνηση φαιντανύλης

Κόστα Ρίκα: Συλλήψεις μελών συμμοριών για διακίνηση φαιντανύλης

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία στην Κόστα Ρίκα προέβη στη σύλληψη ατόμων που φέρεται ότι είναι μέλη συμμορίας και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την παραγωγή και διακίνηση της επικίνδυνης ουσίας φαιντανύλης. Οι συλλήψεις αυτές αποτελούν τα πρώτα τέτοια περιστατικά που αναφέρονται στη χώρα της κεντρικής Αμερικής σχετικά με την διακίνηση αυτής της επικίνδυνης ουσίας, η οποία συνδέεται με τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων από υπερβολική δόση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο Κοσταρικανοί και δύο Κολομβιανοί. Κατά τη διάρκεια εκτενούς επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA), κατασχέθηκαν 1.100 δισκία φαιντανύλης.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν επιδρομές σε τρεις πόλεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπως ανέφερε ο υπουργός Ασφαλείας, Μάριο Σαμόρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Επιπλέον, η επιχείρηση οδήγησε στον εντοπισμό μιας εγκατάστασης που οι αρχές περιέγραψαν ως εργαστήριο παραγωγής φαιντανύλης.

Exit mobile version