Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 23/11/2023

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 23/11/2023

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα, Πέμπτη 23.11.23, προβλέπεται άστατος καιρός, με κατά τόπους συννεφιές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες, στο βόρειο και στο ανατολικό Αιγαίο, συνοδευόμενες από σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά, κυρίως τις βραδινές ώρες, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια και να σταματήσουν. Αναμένεται επίσης πιθανή μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια και στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, με ένταση 4 με 5 μποφόρ, και στα δυτικά θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Μόνο στα βορειοανατολικά, θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, με ένταση 5 με 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ, με απότομη εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και στα βόρεια, κυμαινόμενη από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται να κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές που θα εμφανίζονται κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Μετά το μεσημέρι, τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version