Αλαμπάμα: Ιερέας παντρεύτηκε 18χρονη και το έσκασαν για Ιταλία

Αλαμπάμα: Ιερέας παντρεύτηκε 18χρονη και το έσκασαν για Ιταλία

Ένας ιερέας της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στην Αλαμπάμα, “τράβηξε” το ενδιαφέρον των αρχών λόγω της φυγής του στην Ευρώπη με μια πρώην μαθήτρια του, την παντρεύτηκε την νεαρή γυναίκα μετά την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα με την άδεια γάμου τους, ο 30χρονος Alexander Crow παντρεύτηκε την 18χρονη πρώην μαθήτρια του καθολικού σχολείου McGill-Toolen στην κομητεία Μόμπαϊλ της Αλαμπάμα την προηγούμενη Παρασκευή.

Προηγουμένως, τον Ιούλιο, ο Alexander Crow απαλλάχθηκε από τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα από την καθολική Αρχιεπισκοπή του Μόμπαϊλ, αφού ταξίδεψε στην Ιταλία με την νεαρή γυναίκα, υπονοώντας παράλληλα ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η καθολική Αρχιεπισκοπή κατηγόρησε τον 30χρονο ότι εγκατέλειψε τα ιερά καθήκοντά του και ότι η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη για ιερέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθολικοί ιερείς δεσμεύονται από όρκο αγαμίας, και έχουν θεσπιστεί κατευθυντήριες γραμμές για τον περιορισμό των σχέσεών τους με ενήλικες.

Exit mobile version