Εξεταστική για τα Τέμπη: Η Ν.Δ. απέρριψε το αίτημα για διακομματικό προεδρείο

Εξεταστική για τα Τέμπη: Η Ν.Δ. απέρριψε το αίτημα για διακομματικό προεδρείο

Η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που συστάθηκε με πρόταση του ΚΚΕ και εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίας για τη συγκρότηση διακομματικού προεδρείου.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, εξελέγη πρόεδρος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, αντιπρόεδρος η Κατερίνα Παπακώστα, και γραμματέας ο Τάσος Μπαρτζώκας.

Στην Εξεταστική συμμετέχουν συνολικά 31 μέλη. Από την κυβερνητική πλευρά, υπάρχουν 16 βουλευτές, οι: Γ. Ανδριανός, Κ. Γκιουλέκας, Κ. Καραγκούνης, Χρ. Κέλλας, Δ. Μαρκόπουλος, Ξεν. Μπαραλιάκος, Αν. Μπαρτζώκας, Ανδρ. Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, Φ. Παππάς, Θ. Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Ευρ. Στυλιανίδης, Λ. Τσαβδαρίδης, Β. Υψηλάντης και Ιάσ. Φωτηλας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται από πέντε βουλευτές, τους Αλ. Αυλωνίτη, Διον. Καλαματιανό, Β. Κόκκαλη, Θεοφ. Ξανθόπουλο και Γ. Σαρακιώτη.

Από το ΠΑΣΟΚ οι: Μιλένα Αποστολάκη, ο Παν. Δουδωνής και ο Απ. Πάνας. Από το ΚΚΕ οι Ν. Καραθανασόπουλος και Μαρία Κομνηνάκα. Οι υπόλοιπες θέσεις συμπληρώνονται από στους: Π. Σαράκη (Ελλ. Λύση), Π. Δημητριάδη («Σπαρτιάτες»), Τ. Οικονομόπουλο (Νίκη), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας) και Πέτη Πέρκα (ανεξάρτητοι).

Exit mobile version