ΗΠΑ: Δύο νεκροί σε έκρηξη ΙΧ σε γέφυρα στα σύνορα με τον Καναδά

ΗΠΑ: Δύο νεκροί σε έκρηξη ΙΧ σε γέφυρα στα σύνορα με τον Καναδά

Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά τέθηκαν την Πέμπτη 23/11 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τέσσερις διεθνείς γέφυρες έκλεισαν και τα διασυνοριακά ταξίδια με τρένο σταμάτησαν, λόγω μιας έκρηξη αυτοκινήτου στην αμερικανική πλευρά μιας γέφυρας στους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Βίντεο από την υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ δείχνει ένα αυτοκίνητο να επιταχύνει και να απογειώνεται στον αέρα, προτού ακολουθήσει έκρηξη στη γέφυρα Rainbow, η οποία συνδέει τον Καναδά με τις Ηνωμένες Πολιτείες στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη, ενώ ένας υπάλληλος της συνοριακής περιπολίας τραυματίστηκε. Το βίντεο επιβεβαιώθηκε από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ και δείχνει το πραγματικό περιστατικό του οχήματος πριν ανατιναχθεί στο Rainbow Bridge Niagara Falls. Παρόλο που αρχικά υπήρχαν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση, αξιωματούχοι διέψευσαν αυτές τις υποψίες.

“Μόλις ήρθα από τον τόπο αυτού του τρομακτικού περιστατικού στη Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν γνωστές ενδείξεις τρομοκρατίας”, δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων συνεργάζεται με το FBI στην υπόθεση. “Πρόκειται για ένα φρικτό περιστατικό, ένα ατύχημα, μια έκρηξη, μια απώλεια ζωής”, πρόσθεσε. «Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει γνωστή τρομοκρατική σχέση».

Αν και το δυστύχημα συνέβη μόλις 24 ώρες πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, προκάλεσε ένα κύμα φόβου και ανησυχίας, ενισχύοντας τις ανησυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω των γεγονότων στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Ο δήμαρχος του Niagara Falls, Ρομπέρ Ρεστάινο, ανέφερε σε μια συνέντευξη ότι το γραφείο του κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα και ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με θεωρίες συνωμοσίας. Φήμες εξαπλώθηκαν σχετικά με ένα δεύτερο αυτοκίνητο, ένα νοικιαζόμενο φορτηγό, και απειλές για την παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη. Όλες αυτές οι πληροφορίες αποδείχθηκαν ψευδείς.

Exit mobile version