Δουβλίνο: Ανατροπή στα fake news – Τελικά ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι ήταν Ιρλανδός, ενώ μετανάστης από τη Βραζιλία αυτός που τον αφόπλισε

Δουβλίνο: Ανατροπή στα fake news - Τελικά ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι ήταν Ιρλανδός, ενώ μετανάστης από τη Βραζιλία αυτός που τον αφόπλισε


Πλήρης ανατροπή στην υπόθεση επίθεσης με μαχαίρι στο Δουβλίνο, όπου αρχικά διαδόθηκε ότι ένας Αλγερινός μετανάστης ήταν ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε ένα δημοτικό σχολείο, με αποτέλεσμα τρία παιδιά και μια γυναίκα να τραυματιστούν.

Μετά από λίγο, εκδηλώθηκαν βίαια επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων καταστράφηκαν λεωφορεία, καταστήματα και αστυνομικά αυτοκίνητα. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι αρχές ανακοίνωσαν αργότερα ότι η αναταραχή προκλήθηκε από μια “τρελή φατρία χούλιγκαν με ακροδεξιά ιδεολογία”, αποκλείοντας την αρχική πληροφορία για την εθνικότητα του δράστη. Καλούν τους πολίτες να μην δίνουν προσοχή σε φήμες στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης που επιτέθηκε και τραυμάτισε τρία παιδιά και μια 30χρονη γυναίκα ήταν ένας 40χρονος Ιρλανδός πολίτης που ζει στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια και όχι Αλγερινός, ενώ ο άνθρωπος που τον αφόπλισε ήταν ένας Βραζιλιάνος οδηγός του Deliveroo, ο οποίος επενέβη όταν είδε τη νεαρή κοπέλα να δέχεται επίθεση από τον δράστη και χρησιμοποίησε το κράνος του για να τον αφοπλίσει.

Exit mobile version