Φονικές πλημμύρες στη Σομαλία – Τουλάχιστον 96 οι νεκροί

Φονικές πλημμύρες στη Σομαλία – Τουλάχιστον 96 οι νεκροί

Στη Σομαλία, τουλάχιστον 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσαν σφοδρές πλημμύρες στο Κέρας της Αφρικής (Τζιμπουτί, Αιθιοπία, Ερυθραία και Σομαλία).

Αυτή η περιοχή της Αφρικής πλήττεται εδώ και εβδομάδες από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, τις οποίες μερικώς αποδίδουν στο κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, ιδίως στη Σομαλία όπου πολλές γέφυρες καταστράφηκαν και πολλές περιοχές πλημμύρισαν.

Οι αρχές της Σομαλίας ενημερώθηκαν για τις πλημμύρες και τον αντίκτυπό τους από την αρχή των καταστροφών. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, “περίπου 96 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των ξαφνικών πλημμυρών που οφείλονται στις βροχές του Ελ Νίνιο”. Επιπλέον, ανέφερε ότι περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τις καταστροφές.

Προηγούμενη αναφορά των αρχών αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε τη Δευτέρα ότι υπήρχαν 50 νεκροί και πάνω από 700.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους.

Exit mobile version