Ισραήλ: Kαταποντίζεται o Νετανιάχου στις δημοσκοπήσεις

Ισραήλ: Kαταποντίζεται o Νετανιάχου στις δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης στο Ισραήλ, η κυβέρνηση του Νετανιάχου βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς εάν διεξάγονταν εκλογές σήμερα, το κόμμα του θα είχε σημαντική μείωση των εδρών στη βουλή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Maariv, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του Νετανιάχου θα σημείωναν σημαντική πτώση, κατακτώντας μόνο 41 έδρες στην Κνεσέτ του Ισραήλ. Αντίθετα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έφθαναν τον αριθμό των εδρών τους σε 79, εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μπένι Γκαντς, είναι η προτιμώμενη επιλογή για πρωθυπουργό από το 52% των ερωτηθέντων, ενώ μόνο το 27% προτιμά τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το κόμμα του Θρησκευτικού Σιωνισμού, το οποίο ανήκει στον κυβερνητικό συνασπισμό, θα έπεφτε κάτω από το κατώτατο όριο του 3,25% που απαιτείται για να εισέλθει στην Κνεσέτ.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από τη συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων, επομένως δεν απηχεί ενδεχόμενες αλλαγές στη διάθεση των ψηφοφόρων μετά από αυτά τα γεγονότα.

Το κόμμα Εθνικής Ενότητας του Μπένι Γκαντς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, θα κατακτούσε 43 έδρες, ενώ το κόμμα Λικούντ του Μπενιαμίν Νενανιάχου θα περιοριζόταν σε 18 έδρες.

Στο ζήτημα του ποιος είναι πιο κατάλληλος για τη θέση του πρωθυπουργού, το 52% των ερωτηθέντων προτιμά τον Μπένι Γκαντς, το 27% προτιμά τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ το 21% δεν έχει αποφασίσει. Εντούτοις, το 56% των ψηφοφόρων του κόμματος Λικούντ εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα ήταν ο κατάλληλος πρωθυπουργός, ενώ το 26% δηλώνει ότι θα υποστήριζε τον Μπένι Γκαντς. Αντίθετα, το 98% των ψηφοφόρων του κόμματος Εθνικής Ενότητας πιστεύει ότι ο Μπένι Γκαντς είναι ο κατάλληλος για τη θέση του πρωθυπουργού.

Exit mobile version