Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 25/11/2023

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 25/11/2023

Σήμερα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Ειδικά στη Δυτική Ηπειρο και τη Θράκη, οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες. Σε άλλες περιοχές, τα φαινόμενα θα είναι παροδικά και πρόσκαιρα. Επιπλέον, χαλαζοπτώσεις είναι πιθανές σε μέρη του Αιγαίου.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένονται μεγάλες αποκλίσεις ανάλογα με την περιοχή. Για παράδειγμα, στη Δυτική Μακεδονία, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από -5 έως 14 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθούν από -4 έως 17 βαθμούς. Στην Ήπειρο, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από -5 έως 16 βαθμούς, ενώ στην Θεσσαλία από -3 έως 18 βαθμούς. Σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές, αναμένονται θερμοκρασίες από 1 έως 20 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 6 έως 17 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 18 βαθμούς. Στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 13 έως 20-21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη αναμένονται τοπικά μέγιστες θερμοκρασίες έως και 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις με εντάσεις έως 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο. Από τις απογευματινές ώρες, αναμένεται στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς με παρόμοιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, με διαστήματα ηλιοφάνειας σε άλλες περιόδους. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ, ενώ στα νότια μέρη μπορεί να φτάσουν τα 7 μποφόρ. Προσωρινά, στα νοτιοανατολικά της περιοχής, οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχύονται και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Κατά τις βραδινές ώρες αναμένεται να παρατηρηθεί στροφή των ανέμων σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ στα νότια και δυτικά. Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου, με πτώση της θερμοκρασίας κατά τις βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται παροδικές βροχές, ενώ μετά τις απογευματινές ώρες αναμένεται να παρουσιαστούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Πιθανόν, οι χιονοπτώσεις να εμφανιστούν πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά κατά τις βραδινές ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26 Νοεμβρίου. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις, με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Μετά τις απογευματινές ώρες, αναμένεται στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς, με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μετά τις απογευματινές ώρες.

Exit mobile version