ΗΠΑ: Ο αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ μαχαιρώθηκε στην φυλακή από συγκρατούμενό του

ΗΠΑ: Ο αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ μαχαιρώθηκε στην φυλακή από συγκρατούμενό του

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που εκτίει ποινή φυλάκισης στην ομοσπονδιακή φυλακή της Αριζόνα μετά την καταδίκη του για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από συγκρατούμενο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, ο Σόβιν μαχαιρώθηκε την Παρασκευή σε ομοσπονδιακή φυλακή στην Τουσόν, Αριζόνα.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη «επίθεσης» αλλά δεν κατονόμασαν το θύμα της. Εργαζόμενοι στη φυλακή παρείχαν πρώτες βοήθειες στον τραυματία και ζήτησαν ιατρική περίθαλψη. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω φροντίδα και εξετάσεις.

Τον Μάιο του 2020, ο Σόβιν, τότε αστυνομικός στη Μινεάπολις, συνέλαβε τον Τζορτζ Φλόιντ, τον ακινητοποίησε στο έδαφος και κράτησε το γόνατό του πάνω στον λαιμό του για περίπου 10 λεπτά, παρά τις διαμαρτυρίες του Φλόιντ ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα τον βασανιστικό θάνατό του. Δύο ακόμη αστυνομικοί βοήθησαν τον Σόβιν στο να κρατήσει τον Φλόιντ ακινητοποιημένο.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, προκαλώντας διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως. Ο Σόβιν καταδικάστηκε σε 22 χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης για ανθρωποκτονία το 2021, ενώ η προσφυγή του απορρίφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Exit mobile version