Ισραήλ: Επέδωσε στους πρεσβευτές του Βελγίου και της Ισπανίας «Αυστηρή επίπληξη», μετά τις καταγγελίες για καταστροφή της Γάζας

Ισραήλ: Επέδωσε στους πρεσβευτές του Βελγίου και της Ισπανίας «Αυστηρή επίπληξη», μετά τις καταγγελίες για καταστροφή της Γάζας

Το Ισραήλ κάλεσε προχθές τους πρεσβευτές της Βελγίου και της Ισπανίας, και τους επέδωσε «αυστηρή επίπληξη», επειδή οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών κατηγόρησαν νωρίτερα από την Αίγυπτο όπου βρίσκονταν, για τη “καταστροφή της Γάζας” και προέτρεψαν την ισραηλινή κυβέρνηση να “αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης”.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Έλι Κοέν, έδωσε εντολή για τη κλήση των πρεσβευτών των δύο χωρών προκειμένου να τους απευθυνθεί η αυστηρή επίπληξη, σύμφωνα με ανακοίνωση από τις ισραηλινές υπηρεσίες. Επίσης, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε αυστηρά τις δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών, κατηγορώντας τους ότι υποστήριξαν την τρομοκρατία.

Σε αντίδραση, ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, Χοσέ Μανουέλ Άλβαρες, κάλεσε την πρεσβεύτρια του Ισραήλ για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις απαράδεκτες και ψευδείς κατηγορίες της ισραηλινής κυβέρνησης κατά του προέδρου της κυβέρνησης της Ισπανίας και του βελγού πρωθυπουργού.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Ντε Κρο, έκρινε ότι η ισραηλινή αντίδραση στην επίθεση της Χαμάς όφειλε να γίνει με σεβασμό «στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Exit mobile version