Κ. Μητσοτάκης: Στο Λονδίνο από σήμερα για τριήμερη επίσκεψη εργασίας

Κ. Μητσοτάκης: Στο Λονδίνο από σήμερα για τριήμερη επίσκεψη εργασίας

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει για μια τριήμερη επίσημη επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο, όπου έχει προγραμματισμένες σημαντικές συναντήσεις και επαφές. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντήσει επενδυτές, μέλη της ελληνικής ομογένειας, τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, καθώς και τον ηγέτη των εργατικών Κιρ Στάρμερ.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο BBC, όπου θα συζητήσει με τη δημοσιογράφο Laura Kuenssberg. Απόγευμα, θα παραστεί σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ.

Επιπλέον, αύριο το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, ενώ την Τρίτη από το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak στην Downing Street. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, αναμένεται να συζητηθούν θέματα περιφερειακής και διεθνούς σημασίας.

Τέλος, τη Δευτέρα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο σχετικά με το “γραφείο Σεφέρη” και το αναγνωστήριο “Roderick Beaton,” τα οποία αποκτούν μουσειακό χαρακτήρα. Αυτό το αναγνωστήριο θα περιλαμβάνει έργα που σχετίζονται με τον Γιώργο Σεφέρη και θα αποτίει φόρο τιμής στον Βρετανό καθηγητή Roderick Beaton, βιογράφο του Σεφέρη.

Σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι με διακριτικές και συνεπείς δράσεις στον τομέα της πολιτιστικής διπλωματίας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρώτη της θητεία κατάφερε όχι μόνο να επαναφέρει το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών αλλά επιτέλεσε και μια σημαντική μεταστροφή στη δημόσια άποψη του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά αυτό το ζήτημα.

Exit mobile version