Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 26/11/2023

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 26/11/2023

Σήμερα, Κυριακή 26 Νοεμβρίου, αναμένεται βροχερός καιρός στα δυτικά και ανατολικά της χώρας, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου. Επιπλέον, πρόκειται να υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Οι πρωινοί άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις και θα φτάσουν τα εννέα μποφόρ.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, στην αρχή της ημέρας, αναμένονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ στην αρχή της ημέρας είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές του Βορείου Έβρου. Στην Πελοπόννησο, οι χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά τμήματα, με πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις να είναι εφικτές ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Τα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν, περιορίζονται κυρίως στο Ιόνιο και το Αιγαίο. Κατά τη νύχτα και νωρίς το πρωί, αναμένεται παγετός σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, καθώς και σε ορεινές περιοχές σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί ως εξής:

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές-δυτικές γενικά διευθύνσεις, με ένταση έως 8-9 μποφόρ, μετά την σταδιακή εξασθένηση κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός γενικά, με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις αρχικά με ένταση έως 5-6 μποφόρ και στα δυτικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου, εκτός από τις βόρειες και ανατολικές περιοχές όπου θα είναι έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός γενικά, με τους ανέμους να πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις αρχικά με ένταση έως 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version