Πανηγυρική ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Θεόφιλου

Πανηγυρική ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Θεόφιλου

Χθες το απόγευμα, κάτω από θερμά χειροκροτήματα, έφθασε ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας. Εκατοντάδες πιστοί, μαζί με εκπροσώπους των κομμάτων και της κυβέρνησης, τον χειροκρότησαν λίγο πριν την έναρξη της τελετής ενθρόνισής του. Η τελετή της ενθρόνισης ξεκίνησε στις 17:00 και πραγματοποιήθηκε με πλήθος κόσμου, παρά τη βροχή που έπεφτε, να πλημμυρίζει τους εξωτερικούς χώρους του ναού της Αγίας Σοφίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα, Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στις 07:00 το πρωί, με την ακολουθία του όρθρου και το αρχιερατικό συλλείτουργο στον προσκυνηματικό ναό Αγίου Δημητρίου – Πολιούχου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού.

Ο επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος, εξελέγη νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης από την Ιερά Σύνοδο της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με μεγάλη πλειοψηφία, αντικαθιστώντας τον μητροπολίτη ‘Ανθιμο, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από 19 χρόνια ποιμαντορικής διακονίας.

Ο νέος μητροπολίτης, κατά κόσμον Θεοχάρης Θεοχάρης, γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1977 στη Χαλκίδα και υπηρέτησε ως αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Καλείται τώρα να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του ως νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Exit mobile version