Πειραιάς: Ελεγκτές της ΑΑΔΕ κατέσχεσαν 91,5 κιλά κοκαΐνης αξίας πάνω από 4 εκατ. ευρώ

Πειραιάς: Ελεγκτές της ΑΑΔΕ κατέσχεσαν 91,5 κιλά κοκαΐνης αξίας πάνω από 4 εκατ. ευρώ

Σημαντική ποσότητα κοκαΐνης, μέσα σε κοντέινερ που μετέφερε μπανάνες από το Εκουαδόρ, ανακάλυψαν και κατέσχεσαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι ελεγκτές είχαν λάβει πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα και στόχευσαν να εξετάσουν ένα εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, που επρόκειτο να παραδοθεί στη Θεσσαλονίκη και περιείχε μπανάνες από το Εκουαδόρ.

Χρησιμοποιώντας το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και με την αξιοποίηση του εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών με όνομα KYBERR, οι τελωνειακοί εντόπισαν 91,5 κιλά κοκαΐνης, που είχαν τοποθετηθεί με προσεκτικό τρόπο μέσα στις συσκευασίες με τις μπανάνες. Η αξία της κοκαΐνης ανέρχεται σε 4,1 εκατομμύρια ευρώ και βρέθηκε σε 80 διαφορετικά πακέτα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τόσο τελωνειακοί υπάλληλοι από το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, όσο και στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος.

Οι Εισαγγελικές Αρχές ενημερώθηκαν για την υπόθεση, ενώ η προανάκριση για τον εντοπισμό των υπευθύνων διενεργείται από το Λιμενικό Σώμα.

Exit mobile version