Λέσβος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με 14 ναυτικούς

Λέσβος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με 14 ναυτικούς

Το φορτηγό πλοίο με την ονομασία “Raptor” και σημαία από τις Κομόρες βυθίστηκε την Κυριακή σε απόσταση 4,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Λέσβου. Στο πλοίο, το οποίο μετέφερε αλάτι, βρίσκονταν 14 μέλη πλήρωμα.

Προηγουμένως, ένας από τους ναυτικούς εντοπίστηκε ζωντανός και διασώθηκε από ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκονται πέντε φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα, στην περιοχή έσπευσε και μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο ανέφερε μηχανική βλάβη λίγο μετά τις 7 το πρωί. Στις 8:20, ο πλοίαρχος ανέφερε κλίση, εκδίδοντας σήμα κινδύνου mayday, mayday σε παραπλέοντα σκάφη, προτού εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πιθανώς λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή με ταχύτητα 8 μποφόρ, μπήκε νερό στα αμπάρια του πλοίου, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου και είχε ως τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Στα μέλη του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, τέσσερις Ινδοί, και 8 Αιγύπτιοι.

Exit mobile version